Kan ik een cadeaubon aankopen?

Zeker! Je kan een cadeaubon aankopen voor een zelfgekozen bedrag. Stuur ons daarvoor een mail met het gewenste bedrag en we brengen dit voor jou in orde. 

Kan ik een juweel retouren/terugbrengen?

Neen, we nemen geen juwelen terug. Al onze juwelen worden namelijk op maat gemaakt. Twijfel je bij het plaatsen van een bestelling over bijvoorbeeld je ringmaat, het materiaal of de look van het juweel? Maak dan gerust een afspraak in ons atelier in Antwerpen om de juwelen in real life te zien en te passen.

Sturen jullie de juwelen op per post?

Neen. Je kunt enkel je bestelling afhalen in ons atelier in Antwerpen. Dit doen we omdat we met zeer kostbare materialen werken en zo de kwaliteit en veiligheid van het juweel kunnen waarborgen.

Wat is een lab grown diamant?

Lab grown diamanten zijn echte diamanten, enkel hun oorsprong is verschillend. Ze groeien namelijk in een laboratorium in plaats van dat ze gemijnd worden in de natuur. Een lab grown diamant is ethischer, ecologischer, maar voor de rest identiek aan een natuurlijke diamant. Lees meer over lab grown diamanten.

Kunnen jullie de trouwringen graveren?

Ja, een gravering voorzien in jullie trouwringen is zeker mogelijk. We integreren de gravering in de 3D-print waardoor je een extra verfijnde, strakke afwerking bekomt. Traditioneel worden jullie voornamen en trouwdatum in de ringen gegraveerd, maar voel je vrij om out of the box te denken. Een passende quote, de titel van jullie lievelingsliedje, de […]

En platina dan?

Af en toe maken wij ook juwelen uit platina. Het fijne aan dit materiaal is dat het niet alleen een mooie witte kleur heeft, maar ook – net als goud – heel duurzaam is én hypoallergeen. De witte tint is bovendien prachtig in combinatie met diamanten. Let wel: platina is duurder dan goud.  

Hoe wordt de prijs van een gouden juweel bepaald?

De prijs van goud is afhankelijk van de goudkoers: de actuele prijs van goud. Vergelijkbaar met de koers van bijvoorbeeld olie schommelt de prijs van goud dus elke dag. Omdat wij steeds op aanvraag werken, kunnen we de prijs van jouw juweel heel precies bepalen op basis van de goudprijs van die dag.

Kunnen jullie oud goud hergebruiken?

Door onze specifieke 3D-printingtechniek is het bij ons niet mogelijk om een oud gouden juweel (van bijvoorbeeld je grootmoeder) te laten versmelten tot een nieuw juweel. Wél kun je het oude juweel binnenbrengen en de waarde ervan herinvesteren in een nieuw KUBINI-juweel. Zo help je ook mee recycleren, is jouw nieuw juweel betaalbaarder en vergaren […]

Wat is het verschil tussen 14 en 18 karaat goud?

Het verschil tussen 14 en 18 karaat goud ligt in het percentage zuiver goud dat erin wordt verwerkt. 18 karaat bevat 18/24 delen goud en is daardoor – als je voor geelgoud kiest – geler en warmer van kleur. Roségoud bijvoorbeeld komt het beste tot zijn recht in 18 karaat goud. 14 karaat goud bevat […]

Aan welke hand moet ik de verlovingsring schuiven?

Goede vraag! Een verlovingsring wordt traditioneel aan de linker ringvinger gedragen, want die ligt in directe verbinding met het hart. Romantisch, hé? Bij de trouw verschuift de verlovingsring dan normaal naar de rechterhand. Maar soms kan het zijn dat je ringmaat links en rechts verschilt, dus dan is het niet zo handig om te switchen. […]

Wat als ik de ringmaat niet weet?

Onze ringen worden steeds op maat gemaakt op basis van de omtrek van je vinger in millimeter of de diameter. Ken je jouw ringmaat of die van iemand aan wie je een ring wil schenken niet? Geen probleem. Zoek je een ring voor jezelf, dan kunnen we jouw maat opmeten in ons atelier. Wil je […]

Hoelang duurt het voor mijn juweel gemaakt is?

Vanaf de start van de productie – dus nadat we samen het ontwerp hebben bekeken en goedgekeurd, of nadat je bestelt hebt in de webshop – reken je 3 weken (zonder stenen) tot 5 weken (met stenen).

Wij zijn op zoek naar trouwringen. Hoe gaat dit te werk?

Proficiat! Snuister gerust eens op voorhand door onze collectie trouwringen. Daarna maak je een afspraak in ons atelier om een paar ontwerpen te passen en bespreken we waar jullie van dromen. Doe dit minstens drie maanden op voorhand voor juwelen uit onze collectie en vier à vijf maanden op voorhand voor een volledig op maat […]

Hoe kan ik jullie atelier bereiken?

Kom je met het openbaar vervoer? Neem dan tram 10 vanaf Antwerpen centrum richting Wijnegem en stap af aan halte ‘Cogelsplein’. Met de wagen op weg? Dan kun je parkeren op het Rode Kruisplein om de hoek. 

Wanneer zijn jullie open?

Je kunt langskomen in ons atelier in Antwerpen, maar enkel op afspraak. Een afspraak plannen kan elke vrijdag of zaterdag van 10 tot 18 uur. Past dit niet? Contacteer ons gerust met jouw mogelijkheden, dan vinden we vast wel een ander geschikt moment.