CARE GUIDE FOR JEWELLERY

Je gouden juweel verzorgen

De juwelen van KUBINI zijn vervaardigd uit 14 of 18 karaat goud en gemaakt om elke dag te koesteren. Opdat ze blijven schitteren en generaties lang meegaan, is het belangrijk om er goed zorg voor te dragen. Maar hoe verzorg je jouw gouden juwelen op de juiste manier? We leggen het je graag uit in deze care guide.

Je gouden juwelen met of zonder diamanten bewaar je best in een gesloten opberger die het zonlicht tegenhoudt. Steek ze in aparte zakjes of wikkel ze elk in een doekje. Zo kunnen ze elkaar niet bekrassen of in de knoop geraken. Zet je opberger ook in een droge ruimte, dus niet in de badkamer.

Doe je juwelen steeds uit en leg ze op een veilige plek als je doucht of in bad gaat, vuil of zwaar werk uitvoert, poetst, afwast of gaat zwemmen. De grootste boosdoeners zijn chloor en zout water, maar ook bij het poetsen of baden kun je jouw juweel beschadigen en zelfs kwijtraken. 

Maak jij je klaar voor de werkdag of een feestje? Doe je juwelen dan als laatste aan, na je parfum en make-up. Vermijd dat je juwelen in contact komen met cosmetica. Doe ook eerst je kleren aan om te voorkomen dat je juwelen erin blijven haken.

Goud oxideert niet, maar door het dragen van je juwelen kan het wel vuil worden. Wrijf je juweel regelmatig schoon met een doekje. Een echte schoonmaakbeurt geef je met een sopje in water en een milde zeep (zoals afwasmiddel). Vervolgens schrob je ze zachtjes met een tandenborstel waarna je de juwelen goed afspoelt en droog dept met een (zachte) doek.

Wrijf je juwelen niet af met papieren doekjes, want die kunnen krassen maken in het goud. Voor extra shine kun je een speciaal juwelenglansdoekje gebruiken. 

Professioneel laten reinigen? Breng jouw juwelen gerust bij ons binnen. Ook diamanten die gezet zijn met griffen laat je best jaarlijks eens controleren. Wij doen ze dan weer helemaal blinken zodat ze eruit zien als nieuw.

Heb je een gerhodineerd (witgoud) juweel aangekocht? Je rhodiumlaagje kan na een tijdje gaan afslijten, dus breng jouw witgoud juweel geregeld binnen voor een opfrissing.

It starts with hello

Best breng je jouw KUBINI juwelen dus jaarlijks binnen voor een professioneel onderhoud. Maak hiervoor gerust een afspraak in ons atelier in Antwerpen. Tot snel!