Stel je eigen gouden verlovingsring samen
THE WAY TO YOUR HEART

Gouden verlovingsring

Een gouden verlovingsring is niet zomaar een juweel. Je schenkt een mooie ring met een diamant of gekleurde edelsteen en geeft ook meteen je onvoorwaardelijke liefde mee cadeau. Mooi, toch? Natuurlijk betekent dat ook dat je all the way wilt gaan bij het uitkiezen van een unieke verlovingsring voor je geliefde. Je zoekt iets dat niet alleen jouw liefde symboliseert, maar ook past bij de persoonlijke stijl en juwelencollectie van je toekomstige verloofde.

Maar bovenal kan je jouw KUBINI verlovingsring volledig zelf samenstellen en personaliseren. We gaan samen met jou aan de slag om een moderne en unieke verlovingsring te ontwerpen waarop jouw partner vol overtuiging “ja” zegt.

BECAUSE SHE’S SPECIAL

Ontwerp je eigen gouden verlovingsring

Droom jij ervan om jouw partner ten huwelijk te vragen met een zelf ontworpen ring? Laat je inspireren door onze collecties en stel zelf jouw gouden verlovingsring samen. Elk ontwerp uit de KUBINI collectie kan jij volledig naar jouw hand zetten. We nemen uitgebreid de tijd om een ontwerp, de perfecte edelsteen en persoonlijke details uit te kiezen. Want een juweel op maat verdient toewijding, creativiteit en kwaliteit.

1. ONTWERP​

Je start met het kiezen van een ontwerp uit de verlovingscollectie of je laat een ontwerp volledig op maat uittekenen en maken.

2. edelstenen

Kies zelf je gekleurde edelstenen uit of ga voor tijdloze en duurzame lab grown diamanten. Afhankelijk van het ontwerp kan je ook verschillende slijpvormen en groottes uitkiezen. De gekleurde edelstenen die we aanbieden zijn steeds van een hoge kwaliteit en aangekocht via betrouwbare partners.

3. Kleur goud

Maak een keuze tussen witgoud, geelgoud, champagnegoud of roségoud. We werken steeds met 18kt massief goud om jou de beste kwaliteit te garanderen.

4. personalisatie

Personaliseer de ring verder op vlak van samenstelling, breedte en afwerking zodat hij helemaal past bij jouw partners persoonlijke stijl.

Ontdek onze gouden verlovingsringen

1,090.001,115.00 incl. btw
1,035.001,070.00 incl. btw
1,300.001,335.00 incl. btw
2,390.002,500.00 incl. btw
1,860.001,930.00 incl. btw
2,230.002,350.00 incl. btw
1,645.001,695.00 incl. btw
1,950.002,030.00 incl. btw
START JE ZOEKTOCHT

Handige tips bij het uitkiezen van een gouden verlovingsring

Je bent er alvast zeker van dat je jouw partner ten huwelijk wil vragen. Maar hoe kies je een verlovingsring voor een man of een vrouw uit? Dat is voor jou misschien wel een sprong in het diepe. Geen zorgen, want we begeleiden jou graag in het volledige proces. Van de stijl en ringmaat tot aan welke hand je de verlovingsring moet schuiven. Hier zijn alvast enkele tips om aan jouw zoektocht te starten.

HOE WEET IK WELKE STIJL IK MOET KIEZEN?

Neem eens – stiekem – een kijkje in de garderobe en het juwelenkistje van je toekomstige verloofde. Spot je daar vooral zilverkleurige items? Of eerder goud? Dit wijst jou meteen de juiste richting uit qua materiaalkeuze. Uiteraard helpen wij je graag verder met het uitzoeken van de juiste stijl. 

HOE KAN IK ACHTER DE JUISTE RINGMAAT KOMEN?

Het liefst neem je een ring van je partner mee, zodat we daaruit de maat heel correct kunnen afleiden. Let op: dit moet wel een ring zijn die aan de ringvinger gedragen wordt! 

Aan welke hand moet ik de verlovingsring schuiven?

Goede vraag! Een verlovingsring wordt traditioneel aan de linker ringvinger gedragen, want die ligt in directe verbinding met het hart. Romantisch, hé? Bij de trouw verschuift de verlovingsring dan normaal naar de rechterhand. Maar soms kan het zijn dat je ringmaat links en rechts verschilt, dus dan is het niet zo handig om te switchen. Sommigen dragen daarom de verlovingsring al van in het begin rechts of dragen vanaf de trouw zowel de trouw- als verlovingsring links. De boodschap hier is dus: niets moet, alles mag!

WAT IS DE PRIJS VAN EEN VERLOVINGSRING?

De prijzen van onze verlovingsringen met diamanten starten vanaf 960 euro. Hoeveel je verlovingsring uiteindelijk kost, hangt af van het ontwerp, de personalisatie en de diamant die je kiest. 

VAN DROOM NAAR RING

Hoe verloopt het kiezen en maken van een gouden verlovingsring?

Zelf een gouden verlovingsring ontwerpen klinkt misschien als een  hele onderneming, maar als ervaren ontwerpers en goudsmids begeleiden we je graag doorheen het hele proces. Vanaf ons eerste contact tot het moment dat je de ring over haar vinger schuift (én hij past), voor ons is elke verlovingsring een uniek designproject dat toewijding, creativiteit en kwaliteit verdient. Om jezelf en ons hiervoor voldoende tijd te geven, raden we aan om twee tot vijf maanden op voorhand een eerste keer langs te komen.

JOUW WENSEN EN IDEEËN

Tijdens een eerste afspraak luisteren we naar jouw wensen en zoeken we samen een ontwerp uit dat helemaal past bij jouw partners persoonlijke stijl. Je kiest één of meerdere gekleurde edelstenen uit of gaat voor een tijdloze en duurzame lab grown diamant. We bespreken alle details die van jouw ring een uniek en persoonlijk stuk zullen maken.

3D VISUALISATIE

Met al jouw wensen en personalisaties gaan we aan de slag en tekenen we de ring uit in 3D. Dankzij onze digitale werkwijze kunnen we je een heel duidelijke visualisatie bezorgen van hoe de ring er zal uitzien. Eventueel kom je nog een tweede keer langs om de laatste details uit te kiezen of om de uiteindelijke edelsteen te selecteren. In deze fase kunnen we je ook een exacte prijs geven, gebaseerd op het ontwerp dat jij gekozen hebt, zodat je nooit te veel betaald.

HANDGEMAAKT IN ANTWERPEN

Helemaal tevreden van het ontwerp? Dan gaan we de ring maken. De verlovingsring wordt eerst 3D-geprint in was, waarna we de eeuwenoude verloren-wastechniek gebruiken om hem in goud te gieten. Daarna wordt de ring met de hand afgewerkt in ons atelier in Antwerpen. Een buitengewone mix van ambachtelijke traditie en moderne technologie.

JOUW UNIEKE RING

Le moment suprême. 3 tot 5 weken nadat je de verlovingsring besteld hebt, kan je hem komen ophalen in ons atelier in Antwerpen. Nu rest je enkel nog je knie in te smeren!

En geen nood als de ringmaat toch niet juist blijkt te zijn. Kom langs met je verloofde en we passen de ring aan naar de juiste maat.

Verlovingsringen op maat - Gouden verlovingsringen Antwerpen
Verlovingsringen in Geelgoud
Verlovingsring laten maken Antwerpen - Verlovingsring met diamant
FAQ

Veelgestelde vragen over gouden verlovingsringen

Er zijn vier manieren om je verlovingsring aan te kopen:

  1. Je bestelt een verlovingsring uit voorraad direct via de webshop.
  2. Je wilt de verlovingsringen graag eens in het echt zien alvorens te bestellen. We verwelkomen je graag in onze showroom na afspraak om een ring uit te kiezen uit de collectie.
  3. Je kan tijdens een afspraak een ontwerp volledig personaliseren naar jouw wensen. Je start met het kiezen van een ontwerp en de diamanten of gekleurde edelstenen. Personaliseer de ring verder op vlak van goudkeuze,  samenstelling, breedte en afwerking. Je ontvangt steeds een digitaal ontwerp met prijsofferte.
  4. De stijl van onze collecties spreekt je aan, maar het mag net nog wat anders zijn. Tijdens een afspraak bij Lien of Kaat bespreken we de mogelijkheden van een volledig uniek juweel, op maat voor jouw ontworpen. De mogelijkheden hierbij zijn eindeloos. De prijs voor een volledig ontwerp op maat start vanaf €1.800 per ring.

Je kunt langskomen in ons atelier in Antwerpen, maar enkel op afspraak. Een afspraak plannen kan elke donderdag, vrijdag of zaterdag. Past dit niet? Contacteer ons gerust met jouw mogelijkheden, dan vinden we vast wel een ander geschikt moment.

Geen zorgen. Maak samen met je verloofde een afspraak in ons atelier zodat we de verlovingsring kunnen aanpassen naar de juiste maat.

Het verschil tussen 14 en 18 karaat goud ligt in het percentage zuiver goud dat erin wordt verwerkt. 18 karaat bevat 18/24 delen goud en is daardoor – als je voor geelgoud kiest – geler en warmer van kleur. Roségoud bijvoorbeeld komt het beste tot zijn recht in 18 karaat goud. 14 karaat goud bevat minder zuiver goud en is dus meestal iets goedkoper, maar extra slijtvast en met een eigen kwalitatieve look.

Goede vraag! Een verlovingsring wordt traditioneel aan de linker ringvinger gedragen, want die ligt in directe verbinding met het hart. Romantisch, hé? Bij de trouw verschuift de verlovingsring dan normaal naar de rechterhand. Maar soms kan het zijn dat je ringmaat links en rechts verschilt, dus dan is het niet zo handig om te switchen. Sommigen dragen daarom de verlovingsring al van in het begin rechts of dragen vanaf de trouw zowel de trouw- als verlovingsring links. De boodschap hier is dus: niets moet, alles mag!

Lab grown diamanten zijn echte diamanten, enkel hun oorsprong is verschillend. Ze groeien namelijk in een laboratorium in plaats van dat ze gemijnd worden in de natuur. Een lab grown diamant is ethischer, ecologischer, maar voor de rest identiek aan een natuurlijke diamant. Lees meer over lab grown diamanten.

Vanaf de start van de productie – dus nadat we samen het ontwerp hebben bekeken en goedgekeurd, of nadat je bestelt hebt in de webshop – reken je 3 weken (zonder stenen) tot 5 weken (met stenen).

Het antwoord op jouw vraag niet gevonden?