A MODERN TAKE ON CRAFTSMANSHIP

KUBINI: hedendaagse juweelontwerpers in Antwerpen

KUBINI is een Antwerps designbureau dat juwelen ontwerpt voor verschillende modehuizen, maar ook uitpakt met eigen collecties. Belgische designers Lien Hereijgers en Kaat De Groef zorgen als perfect complementair duo voor een verrassende mix aan ambacht, creativiteit en innovatieve technologie. We combineren het luxueuze, klassieke karakter van gouden juwelen met innovatieve ideeën en hedendaagse ontwerpprocessen.

We studeerden samen juweelontwerp en edelsmeedkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Kaat verkende daarna de modewereld in Londen en Parijs, en deed onder andere ervaring op bij Maison Margiela en Nathan-Baume. Lien werkte haar eigen collectie composiet juwelen uit onder haar eigen naam en legde de grondstenen van ons huidig atelier in Antwerpen. 

In 2018 bundelden wij onze creatieve krachten onder KUBINI. Sindsdien zetten we onze innovatieve visie en creatieve ontwerpen in voor eigen collecties, trouwringen en verlovingsringen. Maar we werken ook als designbureau op vraag van modehuizen en accessoiremerken.

Gouden juwelen - Gouden oorbellen - Kubini Antwerpen

Eigentijdse luxe

Ons doel is om de perfect match te ontwerpen voor jouw speciale gelegenheid. Of dat nu een verlovinghuwelijk, geboorte, verjaardag of nieuwe job is. Voor elke mijlpaal in jouw leven creëren wij een juweel op maat dat je vlinders in je buik bezorgt telkens je het draagt.

Kubini ⸺ for golden moments

Persoonlijk en toegankelijk

We weten dat een gouden juweel met of zonder diamanten een investering is waar je even over wil nadenken. Daarom vinden we het belangrijk om jullie niet alleen de beste kwaliteit te bieden, maar ook persoonlijk en toegankelijk met jou te communiceren. We helpen je in ons atelier in Antwerpen graag een juweel uitkiezen dat écht bij je past en je met liefde elke dag zult dragen. 

Hedendaagse ontwerpprocessen

Dat we geen klassieke juweelontwerpers zijn bewijzen we met onze eigenzinnige designs, maar ook door een werkwijze met 3D-tekensoftware en 3D-printing. Naast de ambachtelijke technieken van de goudsmeedkunst maken we gebruik van deze hedendaagse technologie om onze ontwerpen te verfijnen én jou een beter beeld te geven van hoe je juweel er zal uitzien. 

Slow fashion juwelen

Hoewel we als goudsmid in een eeuwenoude stiel zitten, zijn we niet in het
verleden blijven hangen. Net zoals we vooruitstrevend zijn op vlak van
3D-ontwerptechnieken zijn we dat ook in onze materialen. We zijn bewust van de
impact die onze sector heeft op de planeet en maken keuzes die onze juwelen
mooi en kwalitatief, maar ook duurzaam maken.

Zo werken we bewust enkel met goud en platina, duurzame edelmetalen die
lang meegaan. Ja, een gouden of platina juweel vraagt om een grotere investering.
Maar je kiest wel bewust voor slow fashion die je van generatie op generatie overdraagt.

Duurzame diamanten

Daarnaast kiezen we ook voor duurzaamheid in onze diamanten. We hebben het geluk om in hartje Antwerpen te werken en zo met de beste vakmensen uit de diamantwereld te kunnen samenwerken. We bieden ook lab grown diamonds aan, een duurzaam maar net zo kwalitatief alternatief op natuurlijke diamanten.