EMBRACING SUSTAINABILITY

Lab grown diamanten

Bij KUBINI komt het luxueuze karakter van gouden juwelen met diamanten steeds terug in onze hedendaagse ontwerpen. Maar we zijn ons er ook van bewust dat natuurlijke diamanten niet de meest duurzame edelstenen zijn en dat de vraag naar juwelen met een ethische en ecologische oorsprong stijgt. Daarom hebben wij ervoor gekozen om voornamelijk met lab grown diamonds te werken. De voordelen?

Lab Grown Diamanten van Kubini
Duurzame juwelen gemaakt in Antwerpen

Streven naar de meest duurzame juwelen

Met lab grown kies je voor een diamant die niet enkel van buitenaf mooi is, maar die ook nog eens “mooi” is ontstaan. De diamant wordt ‘gekweekt’ uit slechts een koolstofdeeltje dat onder hoge druk en temperaturen groeit tot een echte diamant. 

Het belangrijkste voordeel van dit proces is dat het de natuur niet aantast. Daarom streven we ernaar om zoveel mogelijk juwelen met lab grown diamonds naar voren te schuiven en hier op termijn zelfs exclusief mee te werken. Momenteel geven we jou de keuze en werken we bij specifiek maatwerk nog met natuurlijke diamanten, indien je dit verkiest of omdat bepaalde slijpvormen in lab grown nog niet beschikbaar zijn.

Kies je voor natuurlijke diamanten? Dan mag je er zeker van zijn dat ze 100% conflictvrij en afkomstig van een betrouwbare bron zijn. Bovendien kun je bij diamanten vanaf 0,030 ct een certificaat van het onafhankelijk Antwerps instituut HRD aanvragen. Let wel: het aanvragen van zo’n certificaat is ook een kost, daarom wordt het voor diamanten onder 0,030 ct niet gedaan. Je certificaat zou al snel duurder worden dan de diamant zelf. Uiteraard krijg je van ons bij elk juweel, ongeacht de oorsprong en grootte, steeds een aankoopbewijs waar alle details van je diamant ook op staan. 

QUALITY

De kwaliteit van een diamant beoordelen: de 4 C’s

Een diamanten juweel is een investering en vanzelfsprekend betaal je meer voor een grotere diamant dan voor een kleine. Maar wat bepaalt de waarde van een diamant nu precies? Meet de 4 C’s, een bekend begrip bij juweelontwerpers dat men gebruikt om de kwaliteit van een diamant te beoordelen.

CARAT

Ofwel het karaatgewicht van de diamant. 1 karaat staat gelijk aan 200 mg. Hoe hoger het karaatgewicht, hoe groter de diamant en dus hoe waardevoller het juweel zal zijn.

COLOUR

De kleur van de diamant, aangeduid met een letter van D (kleurloos) tot Z (lichtgele kleur). Echt pure, witte stenen zijn het meest exclusief. Daarnaast zijn er ook gekleurde diamanten die heel zeldzaam zijn zoals bruin, rood, groen en blauw. Bij KUBINI werken we standaard met kleurkwaliteit F/G.

CLARITY

Ook de zuiverheid van de diamant is een belangrijke factor bij de waardebepaling. Onzuivere diamanten reflecteren minder licht en zullen dus minder ‘schitteren’. Vanzelfsprekend is een zuivere diamant waardevoller dan een diamant met imperfecties. Wijzelf bieden hoofdzakelijk diamanten met kwaliteit VS of VVS aan, waarbij imperfecties niet zichtbaar zijn met het blote oog.

CUT

Als laatste is er de slijpvorm van de diamant. Hoe complexer en gedetailleerder de diamant geslepen werd, hoe meer hij zal schitteren en hoe groter zijn waarde.

Ontdek onze diamanten juwelen

1,070.001,120.00 incl. btw
1,020.001,135.00 incl. btw
965.001,085.00 incl. btw
335.001,015.00 incl. btw
585.00645.00 incl. btw
535.00605.00 incl. btw
1,090.001,115.00 incl. btw
1,035.001,070.00 incl. btw
1,300.001,335.00 incl. btw

It starts
with hello

Heb je vragen over onze juwelen of wens je
een afspraak te maken in ons atelier in Antwerpen?
We horen graag van je!

Juwelen op maat - gouden juwelen
Juwelen op maat - gouden juwelen