Veelgestelde vragen

FAQ categorie

Je kunt langskomen in ons atelier in Antwerpen, maar enkel op afspraak. Een afspraak plannen kan elke vrijdag of zaterdag van 10 tot 18 uur. Past dit niet? Contacteer ons gerust met jouw mogelijkheden, dan vinden we vast wel een ander geschikt moment.

Onze winkel is gelegen op de Turnhoutsebaan 9, 2100 Deurne.

Kom je met het openbaar vervoer? Neem dan tram 10 vanaf Antwerpen centrum richting Wijnegem en stap af aan halte ‘Cogelsplein’. Met de wagen op weg? Dan kun je parkeren op het Rode Kruisplein om de hoek. 

Proficiat! Snuister gerust eens op voorhand door onze collectie trouwringen. Daarna maak je een afspraak in ons atelier om een paar ontwerpen te passen en bespreken we waar jullie van dromen. Doe dit minstens drie maanden op voorhand voor juwelen uit onze collectie en vier à vijf maanden op voorhand voor een volledig op maat gemaakt ontwerp.

Timing is key. Zeker bij trouwringen. Voor een juweel uit de collectie reken je drie maanden op voorhand, voor een nieuw ontwerp vier à vijf maanden.

Vanaf de start van de productie – dus nadat we samen het ontwerp hebben bekeken en goedgekeurd, of nadat je bestelt hebt in de webshop – reken je 3 weken (zonder stenen) tot 5 weken (met stenen).

Onze ringen worden steeds op maat gemaakt op basis van de omtrek van je vinger in millimeter of de diameter. Ken je jouw ringmaat of die van iemand aan wie je een ring wil schenken niet? Geen probleem. Zoek je een ring voor jezelf, dan kunnen we jouw maat opmeten in ons atelier. Wil je een ring aan iemand cadeau doen, dan neem je best een ring mee uit zijn of haar juwelenkistje. 

Lukt het niet om naar het atelier te komen en wil je een ring bestellen in onze webshop? Dan kan je een ringsizer bestellen om zelf thuis je ringmaat op te nemen. De prijs van deze ringsizer wordt in mindering gebracht wanneer je vervolgens een juweel bij ons bestelt.

Geen zorgen. Maak samen met je verloofde een afspraak in ons atelier zodat we de verlovingsring kunnen aanpassen naar de juiste maat.

Afhankelijk van het ontwerp is een aanpassing van één tot twee maten inbegrepen in de prijs. Bij complexere ontwerpen of een groter verschil in ringmaat zal er een kleine kostprijs aangerekend worden. Vraag hier gerust naar tijdens een afspraak.

Goede vraag! Een verlovingsring wordt traditioneel aan de linker ringvinger gedragen, want die ligt in directe verbinding met het hart. Romantisch, hé? Bij de trouw verschuift de verlovingsring dan normaal naar de rechterhand. Maar soms kan het zijn dat je ringmaat links en rechts verschilt, dus dan is het niet zo handig om te switchen. Sommigen dragen daarom de verlovingsring al van in het begin rechts of dragen vanaf de trouw zowel de trouw- als verlovingsring links. De boodschap hier is dus: niets moet, alles mag!

Wanneer we spreken over 18 karaat goud bedoelen we het percentage zuiver goud dat in een juweel verwerkt wordt. 18 karaat bevat 18/24 delen goud en 6/24 delen andere metalen die onder andere de stevigheid en de kleur van de goudlegering bepalen. Zo wordt er voor roségoud koper toegevoegd en voor witgoud palladium. Alle KUBINI juwelen kunnen gemaakt worden in 18 karaat geel-, (palladium) wit-, champagne- en roosgoud.

Door onze specifieke 3D-printingtechniek is het bij ons niet mogelijk om een oud gouden juweel (van bijvoorbeeld je grootmoeder) te laten versmelten tot een nieuw juweel. Wél kun je het oude juweel binnenbrengen en de waarde ervan herinvesteren in een nieuw KUBINI-juweel. Zo help je ook mee recycleren, is jouw nieuw juweel betaalbaarder en vergaren ongedragen juwelen geen stof in je juwelenkistje.

De prijs van goud is afhankelijk van de goudkoers: de actuele prijs van goud. Vergelijkbaar met de koers van bijvoorbeeld olie schommelt de prijs van goud dus elke dag. Omdat wij steeds op aanvraag werken, kunnen we de prijs van jouw juweel heel precies bepalen op basis van de goudprijs van die dag.

Af en toe maken wij ook juwelen uit platina. Het fijne aan dit materiaal is dat het niet alleen een mooie witte kleur heeft, maar ook – net als goud – heel duurzaam is én hypoallergeen. De witte tint is bovendien prachtig in combinatie met diamanten. Let wel: platina is duurder dan goud.  

Als je investeert in een gouden juweel is het ook belangrijk dat je er goed zorgt voor draagt. Hoe je dat doet, leggen we je uitgebreid uit in onze care guide.

Ja, een gravering voorzien in jullie trouwringen is zeker mogelijk. We integreren de gravering in de 3D-print waardoor je een extra verfijnde, strakke afwerking bekomt. Traditioneel worden jullie voornamen en trouwdatum in de ringen gegraveerd, maar voel je vrij om out of the box te denken. Een passende quote, de titel van jullie lievelingsliedje, de plek waar jullie elkaar ontmoetten … Alles is mogelijk!

Lab grown diamanten zijn echte diamanten, enkel hun oorsprong is verschillend. Ze groeien namelijk in een laboratorium in plaats van dat ze gemijnd worden in de natuur. Een lab grown diamant is ethischer, ecologischer, maar voor de rest identiek aan een natuurlijke diamant. Lees meer over lab grown diamanten.

Neen. Je kunt enkel je bestelling afhalen in ons atelier in Antwerpen. Dit doen we omdat we met zeer kostbare materialen werken en zo de kwaliteit en veiligheid van het juweel kunnen waarborgen.

Neen, we nemen geen juwelen terug. Al onze juwelen worden namelijk op maat gemaakt. Twijfel je bij het plaatsen van een bestelling over bijvoorbeeld je ringmaat, het materiaal of de look van het juweel? Maak dan gerust een afspraak in ons atelier in Antwerpen om de juwelen in real life te zien en te passen.

Zeker! Je kan een cadeaubon aankopen voor een zelfgekozen bedrag. Stuur ons daarvoor een mail met het gewenste bedrag en we brengen dit voor jou in orde. 

Er zijn vier manieren om je verlovingsring te kiezen: