Trouwringen_KUBINI_GOLD_WEDDING_PERFECT-FIT
NOTHING BUT THE BEST

Een gouden juweel kopen

Niets dat jou zo doet stralen als een op maat gemaakt, gouden juweel dat je elke dag kunt dragen. Maar onze keuze voor 100% goud gaat verder dan dat, want het past ook binnen onze visie op duurzaamheid. Goud is een duurzaam edelmetaal dat door zijn sterkte, slijtvastheid en tijdloze uitstraling generatieslang meegaat.

Dit tegenover vergulde juwelen waarbij een laagje goud over een onedel metaal wordt gelegd. Zo’n verguld laagje slijt snel af en verliest zijn esthetische waarde, terwijl we jou net kwaliteit en duurzaamheid willen bieden.

Misschien ben je wel benieuwd met welk goud wij werken en waarom? We leggen het je graag helder en transparant uit.

Welk goud kiezen?

Binnen onze personalisatie valt ook de materiaalkeuze. Jij kunt dus kiezen tussen verschillende soorten goud waarmee we jouw juwelen vervaardigen. Ten eerste kun je kiezen tussen witgoud, geelgoud en roségoud. Dit hangt af van je persoonlijke stijl, wat je mooi vindt en wat past bij je huidige garderobe en juwelencollectie. 

WITGOUD
Geelgoud
Roségoud

Karaat

Als je een juweel van ons koopt, zal je merken dat er een cijfer in de binnenband van de ring gegraveerd staat. 750 staat voor 18 karaat en 585 voor 14 karaat. Maar wat betekent dat nu juist?

Naast de kleur van het goud, kun je ook het karaatgewicht kiezen. Zuiver, 24 karaat goud is heel zacht en niet zo geschikt voor duurzame juwelen. We laten je daarom de keuze tussen 14 en 18 karaat goud. Er worden dan andere metalen aan het goud toegevoegd om een legering te bekomen die ook het kleur zal mee bepalen. Zo wordt er voor roségoud koper toegevoegd en voor witgoud palladium. 

Wat is nu het verschil tussen 14 en 18 karaat? Die ligt in het percentage zuiver goud dat erin wordt verwerkt. 18 karaat bevat dus 18/24 delen goud en is daardoor – als je voor geelgoud kiest – geler en warmer van kleur. Roségoud bijvoorbeeld komt het beste tot zijn recht in 18 karaat goud. 14 karaat goud bevat minder zuiver goud en is dus meestal iets goedkoper, maar extra slijtvast en met een eigen kwalitatieve look.

Lab Grown Diamanten van Kubini Antwerpen - ecologische diamanten
Trouwringen_KUBINI_GOLD_WEDDING_PERFECT-FIT
FAQ

Veelgestelde vragen over goud

Als je investeert in een gouden juweel is het ook belangrijk dat je er goed zorgt voor draagt. Hoe je dat doet, leggen we je uitgebreid uit in onze care guide.

Af en toe maken wij ook juwelen uit platina. Het fijne aan dit materiaal is dat het niet alleen een mooie witte kleur heeft, maar ook – net als goud – heel duurzaam is én hypoallergeen. De witte tint is bovendien prachtig in combinatie met diamanten. Let wel: platina is duurder dan goud.  

De prijs van goud is afhankelijk van de goudkoers: de actuele prijs van goud. Vergelijkbaar met de koers van bijvoorbeeld olie schommelt de prijs van goud dus elke dag. Omdat wij steeds op aanvraag werken, kunnen we de prijs van jouw juweel heel precies bepalen op basis van de goudprijs van die dag.

Door onze specifieke 3D-printingtechniek is het bij ons niet mogelijk om een oud gouden juweel (van bijvoorbeeld je grootmoeder) te laten versmelten tot een nieuw juweel. Wél kun je het oude juweel binnenbrengen en de waarde ervan herinvesteren in een nieuw KUBINI-juweel. Zo help je ook mee recycleren, is jouw nieuw juweel betaalbaarder en vergaren ongedragen juwelen geen stof in je juwelenkistje.

Het verschil tussen 14 en 18 karaat goud ligt in het percentage zuiver goud dat erin wordt verwerkt. 18 karaat bevat 18/24 delen goud en is daardoor – als je voor geelgoud kiest – geler en warmer van kleur. Roségoud bijvoorbeeld komt het beste tot zijn recht in 18 karaat goud. 14 karaat goud bevat minder zuiver goud en is dus meestal iets goedkoper, maar extra slijtvast en met een eigen kwalitatieve look.